FAQ

Cât de necesar este un umidificator în camera copilului

umidificator

Încă nu te-ai decis dacă un umidificator îți este sau nu de folos? Îți spune Dr. Mihai Stratulat tot ce trebuie să știi pentru a face alegerea corectă.

 

În primele luni, ba chiar în primul an de viață copilul respiră doar pe nas. De la fluxul permanent de aer uscat, mucoasa nazală a copilului se usucă. Cu scop de protecție, aceasta produce mai mult mucus, care, în rezulat, creează disconfort micuțului.”  Iată de ce este necesar un umidificator.

 

Un umidificator poate fi un accesoriu esențial pentru camera bebelușului, mai ales în timpul iernii, când încălzirea centrală/climatizorul usucă aerul.

 

umidificatorAerul uscat provoacă infamarea sinusurilor și apariția infecțiilor căilor respiratorii la copii.

 

Mai mult: „Atunci când mucoasa este uscată, bariera de protecție scade, iar, ca rezultat, copilul mai ușor se îmbolnăvește. Un umidificator este de bun ajutor în cazurile în care piciul este răcit sau are bronșită. Acesta umezește aerul și ajută la însănătoșirea mai rapidă a copilului.

 

Bebe va scăpa de problemele respiratorii, de năsucul înfundat și de sinusurile inflamate dacă aerul din cameră va deveni mai umed, mai ușor de respirat.

 

Umiditatea aerului recomandată: 60%

 

Sursă: Eumama