Multi parintii opteaza pentru tratamente naturale atunci cand copii lor au diferite afectiuni care necesita administrarea de antibiotice sau tratamente lungi si invazive. Salina este una dintre aceste tratamente naturale.
Salina este cunoscuta pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului uman, iar tara vecina – Romania dispune de cateva astfel de saline de tratament pentru adulti si copii. Nevoia unui astfel de tratament se poate observa si din numarul crescut de saline artificiale care au aparut in unele orase. Pentru cei care au nevoie de mai multe sedinte de tratament si nu au disponibilitatea de a calatori de fiecare data pana la cea mai apropiata salina naturala, aceste spatii de tratament sunt binevenite.
Salinoterapia sau haloterapia sunt metode cunoscute de tratament pentru adulti si copii cu afectiuni ale aparatului respirator. Acestea favorizeaza eliminarea secretiilor ce stagneaza in plamani sau sinusuri si nu permit dezvoltarea altor infectii.
Daca copilul tau sufera de astm sau bronsita ori a trecut foarte greu peste o raceala, salina este locul ideal unde se poate trata. Avantajul unui tratament in salina este dat de usurinta cu care cei mici accepta acest tip de tratament. Este si normal daca ne gandim ca injectiile sunt inlocuite cu locuri de joaca, amenajate in interiorul salinei. Beneficiile acestui tratament sunt pe termen lung, iar acest lucru poate fi usor de observat in cazul copiilor.
Important de stiut este faptul ca atunci cand mergeti cu cei mici la salina, trebuie sa fiti pregatiti cu batisuta sau un aspirator nazal. Medicii alergologi spun ca este extrem de important ca cei mici sa isi sufle nasul cat mai des iar copiii, care inca nu isi pot sufla nasul singuri, sa opteze pentru un aspirator nazal. Acest aspect este extrem de important pentru ca aerul din salina favorizeaza eliminarea secretilor iar daca acestea nu sunt date afara cel mic risca sa faca o infectie din cauza inflamarii sinusurilor.
Cand au voie copii sa mearga la salina?
Parerile parintilor sunt impartite insa majoritatea medicilor pediatrii spun ca un copil cu varsta de 1 an poate sa mearga linistit la salina impreuna cu familia lui, insa ar fi bine sa consulte un medic inainte pentru a putea estima durata necesara de tratament in salina. In functie de diferitele afectiuni, cei mici pot petrece de la 15 minute pana la cateva ore in saline, iar pentru un tratament complet cel mic poate sa aiba nevoie de 7-10 sedinte.
Ce salina puteti vizita
Cele mai cunoscute saline din Romania se afla la Turda si cea de la Praid. Aici gasiti locuri de joaca pentru cei mici, muzee, tratamente si chiar restaurante. Trebuie sa stiti ca ambele saline au intrarea gratuita pentru copiii sub 3 ani.
In Republica Moldova au aparut mai multe camere saline, create artificial, care ofera abonamente de citeva sedinte pentru doritorii de salino-terapie.
Sursa:sfatulparintilor.ro