Vaccinarea copiilor – 5 argumente de la Mihai Stratulat

16/12/2016
vaccinare

Pentru că o bună parte dintre părinți sunt derutați la capitolul „Vaccinarea copiilor – pro sau contra”, medicul neonatolog-pediatru, Mihai Stratulat a decis să vină cu o serie de argumente ce privesc importanța vaccinării celor mici.

Și, prin urmare, recomandă:

„Dacă tot am trezit atâtea discuții referitor la vaccinarea copiilor, vreau să vă spun câteva chestii:

1. Ce înseamnă vaccinarea? Vaccinarea înseamnă formarea anticorpilor și astfel a imunității specifice către agentul împotriva căruia a fost vaccinat!
Așadar, dacă este vaccinat înseamnă că are anticorpi și organismul copilului este gata să lupte, în caz că se îmbolnăvește cu această boală!
Dacă nu este vaccinat înseamnă că din momentul în care se îmbolnăvește, organismul abia începe să producă anticorpi, dar nu reușește să producă mulți și organismul cedează acestei boli!

2. Reacția organismului la vaccin depinde de fiecare organism în parte, în funcție de sistemul lui imun, cât de bolnăvicios a fost, de factorul genetic, de patologii asociate și nedeterminate la timp, de mulți, mulți factori.

Nimeni nu se gândește la reacții când îi administrați copilului AB sau ‘Antivirale’, dar și acolo sunt multe reacții, unele din aceste reacții vor apărea mai târziu, pe termen lung. De ce nu vă gândiți la ele? Ce conțin? Ce efecte au? Pentru că copilul este bolnav și necesită tratament urgent?

Nimeni nu se gândește ce va păți copilul care, Doamne ferește, se va îmbolnăvi de Difterie sau Poliomielită! Difteria are consecințe letale!!! Copilul bolnav de Difterie va deceda!!! Copilul bolnav de Poliomielita va rămâne invalid pe viață!!! Dar acest lucru se va întâmpla, curând, în 2-3 ani.

Voi spuneți că vaccinurile sunt nocive??? Dar tratamentul aplicat, pentru a trata copilul bolnav de aceste boli, oare nu este nociv??? De zeci de ori mai nociv!!! Dar atunci nu o să vă pese de acest lucru, o să vreți să vă vedeți copilul sănătos!!! Dar nu întodeauna se va reuși, din păcate…

3. De 6 ani de când am indicat vaccinuri la pacienții mei, nu am întâlnit nicio complicație, iar la Medpark când am lucrat (timp de 4 ani) m-am ocupat intens de vaccinări.

4. Referitor la semnătura pe care o puneți înainte de vaccinare – este o practică internațională, se numește acord informat al mamei pentru injecție (metoda mini-invazivă). Același acord îl semnați și în spital când vă internați… Pe ultimul îl semnați cu ochii închiși, din păcate…

5. Ce ţine de pregatirea pentru Vaccinarea copiilor– este la discreția Dstră., dar eu știu că nicăieri în lume (SUA și UE) nu se pregătește…

Întrun final:

1. Datorită vaccinărilor noi, am scăpat de aceste boli, dar ele, una câte una, se întorc înapoi. Mai grav o sa fie când vor apărea Difteria și Poliomielta. Deja a murit un copil de Difterie în Spania. Consecințele nevaccinării sunt grave!

2. Nu zic că vaccinile (ca și oricare alt medicament) sunt inofensive sau sigure 100% (nu le fabric eu și nu particip la fabricarea lor), dar cu singuranță pot să vă zic că efectele adverse nu sunt numai din cauza calității vaccinurilor, dar (în marea majoritatea cazurilor) din cauza compatibilității organismului cu vaccinul.

3. Nu vreau să conving pe nimeni, dar vă rog să vă gândiți la toate aspectele acestui subiect – Vaccinarea copiilor, la consecințele pe termen lung al nevaccinării și anume:  dacă o să reapară Difteria și Poliomielita (deja au apărut în EU și Ucraina) o să fie “jale mare”!!!””

Cu respect,
Din intenții pozitive și cu gânduri bune pentru copiii Dstră.”

 

Sursa: Eumama

Posted in FAQ by admin